VALMENTAJA HARRI HEIKKILÄ

Harri Heikkilä kasvot - Juoksutek

Olen Harri Heikkilä, oululainen yleisurheiluvalmentaja 16 vuoden kokemuksella. Olen itse harrastanut juoksua kilpaurheilijana 15–20-vuotiaana. Myöhemmin löysin pidemmät matkat, ja olen nauttinut kestävyysurheilusta monipuolisesti ja lenkkeilyn tuomasta hyvästä olosta. Tykkään haastaa itseäni myös uusien lajien parissa. 

Aloitin valmentamisen vuonna 2004 Rovaniemellä kun Jarkko Toivola (nyk. JKU) pyysi minua mukaan yhden poikaryhmän valmentajaksi. Omat kokemukseni urheilussa rajoittuvat vaatimattomiin saavutuksiin. Pidän kuitenkin ajatuksesta, että jokainen voi liikkua ja urheilla omien kykyjen ja halujen mukaan. Minulla onkin tulos niin 100 metriltä kuin maratonilta. Lisäksi olen kokeillut omia rajoja voimailussa ja kokemuksilla kestävyysliikunnan parissa. 

Valmennuskokemus

Olen valmentanut urheilijoita pääasiassa juoksulajeissa yhtäjaksoisesti vuodesta 2004 lähtien.

Valmentajanurani aikana olen saanut kokea monia hienoja kokemuksia niin harjoituksissa, kuin kilpailuissa. Urani alussa sain perehtyä paljon 400 metrin juoksun valmennukseen ja toki myös juoksu- ja voimavalmennukseen ylipäänsä. Tällä hetkellä valmennuksessani on viisitoista 14–20-vuotiasta yleisurheilijaa. Minulla on kokemusta eri yksilö- ja joukkuelajeista, joille olen valmentanut eri pituisia blokkeja juoksu- ja fysiikkatreenejä. Minulle tuttuja lajeja on jalkapallo, salibandy, lentopallo, pesäpallo, futsal, formula, alppihiihto, suunnistus, hiihto, pyöräily ja triathlon.

Valmentamistani urheilijoista seitsemän on yltänyt Kalevan kisoihin, nuorten Ruotsi-ottelussa on edustanut kaksi urheilijaa, Pohjoismaiden maaottelussa (19 v.) kolme urheilijaa, yksi urheilija on edustanut Suomea nuorten olympiafestivaaleilla kolmiloikassa (EYOF vuonna 2015), ja SM-mitaleja on 37 kpl.

Valmennusfilosofia

Haluan sytyttää urheilijassa motivaation kovaan ja järkevään harjoitteluun sekä tukea hänen pyrkimyksiään löytämään rajansa urheilijana ja ihmisenä. Valmentaessani pidän tärkeänä urheilijan itsetuntemuksen ja minäpystyvyyden kehittymistä.

Hyvä valmennus on kokonaisvaltaista urheilijakeskeistä valmennusta, jossa valmentaja ottaa huomioon urheilun, levon, ravinnon ja muun elämän. Hyvä harjoittelu on urheilijan ikään ja harjoittelutaustaan sopivaa. En kannata pikavoittoja, ja painotan mieluummin pitkäaikaisia valmennussuhteita. Valmennuksen tulokset ulosmitataan vasta vuosien jälkeen. Silloin urheilija ja valmentaja voivat yhdessä todeta, että menestyminen on mielenrauhaa ja tietoisuus siitä, että olet tehnyt kaikkesi tullaksesi parhaimmaksi versioksi itsestäsi mitä voit olla.

Valmentaja Harri Heikkilä ja kymmenottelija Joni Heikkinen
Valmentaja Harri Heikkilä ja kymmenottelija Joni Heikkinen

Valmentajakoulutus

  • Kansainvälinen kestävyysseminaari Pajulahden urheiluopisto 2012, 2019
  • Maraton- ja juoksukouluohjaaja -koulutus Suomen Urheiluliitto ry 2010
  • Yleisurheilun Valmentajatutkinto (Taso 3) Suomen Urheiluliitto ry 2007
  • Seuravalmentajatutkinto (Taso 2) Suomen Urheiluliitto ry 2006

Koulutus

  • Kasvatustieteen maisteriopinnot, Lapin yliopisto  2011-
  • Kasvatustieteen kandidaatti, Lapin yliopisto 2011